Crescendo :)

Torsdagen den 28 Januari var det en singer/songwriter konsert i Crescendo Norrköping och det var jättekul.
Alla va jätte duktiga. Alla va jätteduktiga och tjejerna från 2:an som spelade va grymma. Det var så himla coola instrument och musiken låt underbart 

                                                                         Nina

Albino- i skuggan av solen

Idag har jag kollat på en utställning i Arbetets Museum. Fotografen Johan Bävman har varit i Tanzania och dokumenterat den utsatta vardagen som landets albiner dagligen möter. Han vill med hjälp av sina fotografier berätta hur det är att leva utanför normen. Läskiga bilder är allt jag har att säga. jag ville nästan bara tjuta när jag såg dem bilderna, för gud vad jag kämde empati. jag tror inte att nån som varit och kollat på utställningen, går därifrån utan nån sympati.

Jag har fått en massa inspiration utav dessa bilder och dess mening och jag har nu börjat skriva en låttext som heter In The Shadow Of The Sun

Utställningen finns kvar fram till den 14:e februari.

Här är några bilder från utställningen:







Klassiskt musik...

... är den mäktigaste musiken enligt mig. Det är så härligt att lyssna på det och jag drömmer mig alltid bort i världar som bara existerar i min fantasi och det är en underbar känsla. Det mest inspirerade musiken är den klassiska. det är så underbart att lyssna. Här har ni några utav mina favoriter:




Borta bra, men hemma bäst :)

Äntligen hemma. Sitter nu själv på mitt rum och ska snart skriva klart låten som ska spelas på Crescendo.

Igår vare Öppet Hus på skolan, men kom typ inget folk. Blev besviken. Hade hoppats på att det skulle vara packat. Jossan och jag sjöng i alla fall I Say No. Haha men både vi tyckte inte att det gick så bra. men jag och Jossan stack i alla fall efteråt till Coffee House och satt där en bra stund. Sen stack vi till Ylva, då Jossan behövde ta en dusch. Senare stack vi till stan igen och ville bara kolla om jag hade någr pengar. det trodde jag inte, men en hundring hade jag. Så då stack vi till Gu´Va Gott och käkade pizza. Hahaha gott gott. Satt där i typ två timmar och ba snackade och sedan var det hemgång.

Började på en ny låt med en ackordföljd som jag haft ett bra tag nu, men inte haft nån i spiration till nån text, men nu kommer allt :)

                                                              Nina

Öppet Hus :)

Imorgon är det öppet hus på Rytmus i Norrköping mellan 10.00-14.00. Kom gärna dit om ni bor i Norrköping och kolla. Jag ska i alla fall spela. Jag och Jossan ska sjunga I Say No, som jag har skrivit, så det ska bli kul. Ska försöka att ta i och sjunga ordentligt och jag ska försöka att inte vara så nervös. Det blir en utmaning, men jag är så jävla pepp nu på att framföra min egna musik, eftersom jag gärna vill stå på scen och nå ut till publiken med mina texter.

Men nu ska jag i alla fall dra till Farsan. Ska ta med mig gitarren och förhoppningsvis så lär farsan mig lite mer rockguitar.

Har också lagt in annons idag på bandfinder, eftersom jag och jossan ska starta ett blues inspirerat rockband, där jag kommer att sjunga ev. spela gitarr och jossan spelar trummor. Det vi behöver är en basist och en gitarrist. Basist annonsen är i alla fall ute nu. Snart blir det även att bestämma ett bandnamn. Jag tycker allt det här är fett coolt. Hahahaha  här har ni i alla fall en ascool låt som Ande skickade till mig 



                                               

STIM :)

Då har jag idag, eller ska man kalla det igår. Klockan är ju liksom 7 minuter över, men aa Idag har jag skickat en ansöka om medlemskap hos STIM. Det handlar om att få ekonomisk ersättning om ens musik hamnar i radio, butiker eller om någon vill spela upp den låten. jag tycker det är ganska intressant och när det gäller min musik, så är jag väldigt känslig. Jag har liksom suttit i över 2 timmar och bara läst en massa saker på hemsidan. Fattar fortfarande knappt nåt, men det löser ju sig.

På Torsdag om en vecka, så är det dags för Crescendo. Är jag förberedd? Jag har inte skrivit klart låten än. Är det bra? Självklart är det inte bra. Och eftersom Melinda ska spela bas och Jocke trummor, så måste ju de få höra HELA låten snarast och veta formen och så måste jag kolla rytmen. Som Jocke sa tidigare idag att den här låten kan bli väldigt bra, men eftersom det inte är så långt kvar till det är konsert-dax, så blire lite sådär AAAAÖÖÖÖ.
man blir lite stressad och det tycker jag bara är för tungt just nu. Jag känner mig så sjukt stressad redan vad gäller skolan och så har jag bara nån dag på mig att skriva klart en låt som typ bara har två verser och, om man kan kalla det för det, två bryggor. Det fattas ju en upprepande text och ett stick som verkligen sticker ut och som bryter låtens melodi. Jocke ville att skulle lysnna på Jill Scott- A Long Walk. Han ville att jag skulle lysnna på Refrängen. Jag tror att jag skulle lyssna på det instrumentiella, men jag är inte säker? Vad skulle jag lysnna på?


Fingerpicking styles

Det är alltid bra att kunna plocka på olika sätt när man spelar akustik gitarr för att variera sitt kompande lite grann. Låter väldigt tråkigt om man kör samma gamla grej om och om igen och jag vill verkligen kunna en massa olika plock för att vara väldigt varierad, så därför så vill jag lära mig en massa olika plockkomp.
Jag hittade några videon på youtube som var ganska intressanta.


Mera inspiration

Nu börjar jag få in en massa texter ii mitt huvud som vill ner på papper. Jag känner mig så inspirerad på så många sätt. Jag känner verkligen att musikaliskt gå jag bara framåt, men skolgången går bara neråt. Jobbigt som fan och jag måste börja ta tag i det hela nu.

Nu har jag köpt en kalender och nu är det rutin och planering som gäller för mig nu. Att vara för spontan är en nackdel, då man kan bli för stressad, vilket jag är nu. Så med lite planering kommer nog allt att gå framåt. '

                                                                               Nina

Rockkarusellen was crazy :)

Hahahaha, det va skit kul igår på Rockkarusellen och både Daft Days och Neo Pangea var superb. Jag och Jossan gjorde ju bara en sak mer än att springa fram och tillbaka mellan scenerna hahaha:D
Jag är i alla fall hemma nu och jag tror jag måste plugga :(   , men det kommer ju ändå inte att hända, det vet vi alla. Jag måste skriva en instrumentalisk stämma till nån av mina låtar, så jag får skriva ner den stämman nån gång inatt.

                                                     Nina

Rockkarusellen :)

Igår var jag på Rockkarusellen med Jossan och Lizz. Gick väldigt tidigt för att jag var trött. Kom hem till en sovande farsa, så jag började brainstorm om cirkus. Har gjort en handling och dess innebörd, så sen är det dags att skriva en låttext och melodi. Idag ska jag på Rockkarusellen igen och idag stannar jag tills sista band spelat, så det blir riktigt nice. Nu ska jag i alla fall vidare till farsan. See you later :)

                                                                           Nina

Tack Poppe :)

Jag tackar Poppe för den bästa sånglektionen ever som ägde rum i torsdags. Då hade vi inte riktigt sånglektion, utan mer betygssnack. Och då fick vi ett tips om hur vi, på ett sätt, kunde skriva låten genom brainstorming. Och dert är jag tacksam för. Benne valde huvudordet Aging och så skulle vi bygga på det ordet. Benne, Ludde och jag fick fram orden Beard, Wrinkles, Old Lady, Hut, Walking (Stick), Kitchen, Table, Chair, Windows och Rain. Och jag har nu än så länge skrivit en text i 5 stycken och jag gillar den verkligen.

Den handlar om en kvinna som bor i skogen som suttit och väntat på att en man ska komma. Det hon inte insett är att det har gått så många år att hon har hunnit bli gammal. Hon går alltid vilse i skogen och ingen vet att hon finns. Texten är metaforisk och handlar egentligen om att det man lätt tappar bort sig själv i denna värld och man glömt bort det man står för. Och det med mannen hanlar om att man inte kan sitta och vänta på att sin dröm ska komma till sig, för det gör den aldrig. Man måste ut i världen och verkligen jaga sin dröm, för om man inte gör det så sitter man en dag hemma och inser att man blivit gammal och inte har nånting. Det är en text som betyder mycket och jag är verkligen stolt över den. Funderar på att spela den på Crescendo istället för The Only Story She deny. Men ännu är jag inte klar med denna låt och den har ännu inte fått någon titel. Men snart kommer det och då kommer jag att spela den överallt xD

                                                                                       Nina

Instrumental låt härnäst :)

Nu håller jag på att göra en intrumental låt. Tycker det är väldigt lugnande att lyssna på bara instrument och den här låten är jag faktiskt väldigt nöjd med. Just nu gör jag så att jag bara spelar den på piano. Försöker hitta formen i låten och snart blir den perfekt. Funderar på om inte stråkar i låten skulle låta bra, men det måste vara ett väldigt djup i resten av instrumenten då. Huvudinstrumentet är piano, så vi får se hur låten blir i framtiden. 
                                                                        Nina

Fixat bloggen :)

Nu har jag fixat och trixat med bloggen i ett par timmar och efter ett par timmars googlande och fixande så är jag klar med designen på min blogg just nu i alla fall, så det verkar nice och bloggandet blir nog mer nice nu.


So What?

Idag på Sången så hade vi betygsnack. Poppe sa till mig att jag ligger på G-nivå, men att jag kan få MVG om jag bara kämpar. Jag behöver egentligen inte göra så mycket, än att vara på lektionerna och att jag ska lära mig texter utantill för att sedan sjunga dem för honom, Benne och Ludde. Men det är jobbigt. Jag klarar inte av tanken att blotta mina känslor, för när det gäller mina känslor så blir jag väldigt känslig. Jag känner mig så otroligt liten när nån frågar om jag kan spela en låt som jag skrivit. Jag har en dålig vana av att aldrig säga nej. När folk ber mig om nåt, kan inte jag säga nej och detsamma gäller när folk frågar om jag kan sjunga. Visst , jag sjunger ju då, men inte med de känslorna som jag verkligen känner.

Jag vill nå ut till folk genom min musik. Det räcker för mig att en flicka lyssnar på en av mina låtar när hon mår riktigt dåligt av alla problem hon har, att hon lyssnar på en låt och för ca 3 minuter så glömmer hon allt. Allt som känns jobbigt i livet. Hon kan bara koppla bort allt och känna sig fri en liten stund. Det räcker för mig. Har jag fått den personen att känna sig fri i 3 minuter, så är jag nöjd. Men det jag vet är att det aldrig kommer att hända, om inte jag tar mig modet att säga "Jag skiter i vad de tycker om mig, för jag är grym". Om jag skulle kunna övertala mig själv att jag är det, så skulle jag ta publiken med storm.

Jag gråter oftast när jag spelar mina låtar, eftersom de betyder så otroligt mycket för mig. Det är en slags väg som leder en människa rakt in i mitt hjärta. Skulle folk verkligen förstå mina texter, så skulle den personen så en ledråd som skulle kunna få den personen att förstå mig. Mina texter är inte svåra att förstå, men budskapet som finns i låtarna ger ut ett budskap som inte alltid är lätt att förstå. Skulle man förstå dem, så skulle man förstå mig och jag är definetivt inte lätt att förstå.

Mitt mål just idag är att kunna framföra mina låtar för andra, utan att vara rädd att de ska förstå mina texter. Jag vill inte vara rädd för att blotta mina känslor. Jag vill bara kunna säga "So what" och bara go on with my life.
En sak till som Poppe sa var att det skulle vara jättebra om jag skaffade mig en kalender att skriva saker i, eftersom jag alltid glömmer och jag kommer då att ha bättre koll på allt. Och jag har också bokat ett flertal datum då jag ska på vernissage och utställningar, för att leta inspiration och bara lära mig. 

Här har ni i alla fall ett stycke av Ludwig van Beethoven som jag verkligen älskar. Jag tänker på all sorg som finns när jag hör den och hur mörk världen vi lever i kan vara. Här är i alla fall Moonlight Sonata: Adagio Sostenuto

  Nina                                                                                     

I´m on my way :)

Igår övade jag på Homeward Bound och jag kan plocka versen nu och det känns jävligt bra. Och jag är på vägen till att kunna det där slagkompet som va typiskt country. Så det går bara bättre och så är det när man övar. Snart kommer jag kunna spela avancerade komp lätt. Men här har ni i alla fall en video på en kille som spelar Pirates of the Caribbean. Han spelar sjukt bra och förhoppningsvis kommer jag också på den nivån nån dag.

Too much food is not good :/

Har ätit så mycket gott idag att jag knappt orkade stå upp, så jag la mig och sov i 4 timmar. Så nu har man varit vaken i ca 40 minuter. Jaa, trött är man verkligen och har lite ont i magen, men det försvinner väl snart.

Idag på ensamblen så vare bara jag och Benne där, så vi fick lära oss olika komp till en låt, Homeward Bound. Det var jättekul och intressant och jag ska träna på de mycket, så att jag kan köra dem with no trouble. Så det är det jag ska göra nu, köra igen allt vi lärde oss idag, så att jag inte glömmer bort dem och jag ska helt enkelt utvecklas på mitt gitarrspelande. Utvecklas och bli bättre, men jag säger inte att jag kommer vara proffs imorgon. Det lär ta sin tid och det är när jag är på vägen som jag känner att jag blir bättre och bätre. 


                                                                             Nina

Youtube kul :)

Just nu sitter jag med Julia i datorsalen och väntar på att den vita tiden ska börja. Om jag sa att vi sitter inne på youtube och lyssnar på en massa musik, skulle ni då bli förvånade? Hahahaha här är i alla fall några videos på bra låtar som jag lyssnat väldigt mycket på nu på lovet :)
 

Ibland asså...

... önskar man att man också kunde spela så. Bar lyssna på en låt och bara börja spela den helt fantastiskt. Vilket påminner mig om att lära mig en massa komp på gitarren. Eftersom jag är en ensam artist med en gitarr, så vill man inte att musiken ska låta bara aa okej, nej man vill att det ska låta fantastiskt. Det måste låta så att sången får en melodisk känsla och det kan man göra, men övning ger färdighet. Man kan inte hoppas att man ska vakna upp en morgon och bli nästa Beyoncé eller nästa Mozart. Nae det kan man verkligen inte tro. man måste jobba hårt och vissa dagar kommer man helt enkelt bara vilja ge upp, men det är viljan som är starkast och ditt mål är moroten. Det är resan som är målet. Så alltså måste man alltid utvecklas och bli bättre, för det är resan som du kommer att vara stolt över, inte målet. 
     
              Här har ni i alla fall en härlig låt att kunna :



Nya låtar på ingång :)

Mitt låtskrivande fortsätter. Idag i skolan började jag på en ny låt som jag faktiskt blivit lite småkär i. Inte texten, den är för amatöraktig, men melodin... En sak som jag gillar med mina låtar är melodin. Jag är oftast väldigt nöjd med melodierna och jag tycker jag är grym på att fixa melodier. Texten är en helt annan sak. Det är det viktigaste för mig och man vill ju alltid att det ska vara en skitgrym text och för att skriva en text som man är 100% nöjd med, ja då måste man sitta och verkligen skriva. Inte bara nånting lite snabbt, utan verkligen skriva. man måste låta skrivandet ta sin tid.

Jag har ett tiotal melodier nerskrivna och inspelade, men det "enda" som fattas är text. Jag har över ett tjugotal texter utan nån melodi :/   Det är sånt som händer. Och man kan inte alltid bara "para" ihop en text och en melodi, för melodin speglar känsklan i texten. det är verkligen viktig. Allt är en enhet. Så enkelt är det. Pusselbitarna måste gå ihop.

Men sen är det speciella som vissa gör ibland. Att göra precis tvärtom. Att man har en sorgsen text till en glad melodi, eller en glad text till en sorlig melodi. Det är nånting man avgör själv. Den enda som kan se nåt fel i låten är du själv. Ingen annan. Det är du som skrivit låten, så det är du som bestämmer hur du vill ha den. Bara du.

Nu ska jag i alla fall fortsätta plugga, eftersom jag verkligen ligger efter och verkligen måste komma tillbaka på rätta spår.  Se you later alligater haha 

                                                                      Nina


Crescendo den 28:e Januari :)

Den 28:e Januari är det Singer-songwriter konsert på jazzklubben Crescendo i Norrköping. Då ska alltså jag spela. Så efter att jag funderat hela lovet på vad jag ska spela, så fick jag ett tecken i sista sekunden av lovet, bokstavligen. The Only Story She Deny är jag verkligen stolt över. Och jag vill så gärna spela den. Jag kan sjunga ut när jag sjunger den och jag gör en massa konstiga saker med rösten som jag faktiskt tycker är häftigt. Så jag är verkligen taggad. Den 28:e i Crescendo. Bor du i Norrköping, kom i så fall och kolla :)

En annan sak jag funderat på ett bra tag, är hur mycket jag vill utvecklas inom gitarrspelandet. Visst jag kan barré och några basickomp, men som sagt det är bara basic. Jag vill kunna spela häftiga plock hela låten ut. Jag trivs med det akustiska, att bara höra gittaren när jag sjunger, men då måste gitarrkompet låta bra. det är nåt jag ska öva på nu ett bra tag.
            En sjukt bra låt med riktigt fint komp är Joshua Radin- I´d rather be with you. Underbar låt.



Inspiration :)

Inspiration är bland det bästa som finns för mig. Att få inspiration är som att få en kick. Du bara måste veta vad det var som orsakade kicken och man vill se vart denna kick kommer att leda en. När jag är inspirerad så kan jag sitta och skriva i timmar. Bara skriva, vad som helst. Tankar, texter, låttexter you name it. 
Inspiration finns överallt. Våra sinnen är inspiration. Allt du ser, hör, känner, luktar, smakar är inspiration. Jag älskar att känna mig inspirerad.

På senare tid har jag verkligen inte haft nån inspiration alls, eftersom jag låst in mig i mig själv. Jag har inte kunnat se nåt annat än väggar, men jag har bestämtt mig för att komma ut igen. Se världen och alla gränser, alla människor och miljöer, allt det fina och alla möjligheter. Kanske får jag ett så pass bra självförtroende att jag skriver en bok som jag har velat göra länge.

Inspiration är något viktigt i livet. Därför vill jag aldrig vara fast i en rutin, om ni förstår vad jag menar. Jag älskar spontanitet och variation och utav det kan man få mycket.

Vad betyder Inspiration för er? Vad inspirerar er? Några Inspirationskällor? Berätta gärna. 

                                                                                   Nina

Jag vill skriva...

... ända till oändligheternas tid. Jag vill skriva musik, texter, dikter, böcker. Jag vill bara kunna fortsätta skriva. Jag vill aldrig sluta. Det är det enda på denna jord som jag verkligen mår bäst av. Finns ingen bättre medicin än att skriva en låttext eller en dikt. I want to fade away in my music<3

                                                                             Nina


Ny låt skriven.

Lata jag har inte orkat göra nånting på hela lovet. Bara sovit. Inget pluggande, inget låtskrivande eller nåt, men nu så bestämde jag mig för att göra en låt. Och jag blev klar med den idag. den heter The Only Story She Deny. Jag är jättestolt över den låten, för att den betyder så sjukt mycket för mig. Det är en enkel melodi till en betydelsefull text och det gillar jag :D

                                                                   Nina

RSS 2.0